Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
– Haluamme, että paikka profiloituu enemmän maaseuturavintolaksi kuin golfkentän klubiravintolaksi, ravintolayrittäjät Ismo ja Jaana Peltonen sanovat.
Marko Wahlström
PORVOO, KULLOO Porvoolaiset ravintola-alan ammattilaiset Jaana ja Ismo Peltonen ottivat kolme viikkoa sitten hoitaakseen Kulloon golfkentän klubirakennuksessa toimivan ravintolan.
–?Olimme molemmat töissä ravintolassa sen kahden edellisen yrittäjän aikana. Paikka sinänsä on meille tuttu, yrittäjä Jaana Peltonen kertoo.
Ravintolan edellinen yrittäjä oli helsinkiläinen Oskari Kopio Kopio Restaurantsista/Haikala Cateringistä. Häntä ennen paikkaa pyörittivät helsinkiläiset Jani Kinanen ja Antero Aurivuo Smart Dine Oy:stä.
"Meillä käy paljon vakioasiakkaita"
Pääpaino ravintolassa on ollut viime vuodet kesäkaudessa, jolloin golffarit kansoittavat kentän.
–?Edellisenä ja viime talvena paikka oli myös auki koko ajan, Jaana Peltonen kertoo.
Apupalvelut Jaana Peltonen Oy:tä luotsaava yrittäjä uskalsi näin jatkaa talviaukioloa.
–?Kilpilahden alueella on paljon teollisuutta, mikä antaa hyvän asiakaspohjan lounasravintolalle. Ja ihan kivasti porukkaa ollut siitä asti, kun aloitimme golfkauden päätteeksi, hän jatkaa.
Lounastajien joukossa näkyy selvästi tavallisia duunareita.
–?Meillä käy paljon vakioasiakkaita, Jaana Peltonen sanoo.
Pubi-ilta suunnitteilla kyläyhdistyksen kanssa
Yrittäjäpariskunta aikoo entistä vahvemmin markkinoida Country House -nimistä ravintolaa Kulloon kyläläisille.
–?Tänne voi ihan kuka tahansa tulla syömään tai vaikka kesällä nauttimaan terassille kahvin ja pullan, tai vaikka terassioluen, golfia harrastamaton yrittäjä sanoo.
–?Yhteistyössä Kulloon kyläyhdistyksen kanssa on suunnitteilla pubi-ilta kyläläisille ensi vuoden alkupuolella, Jaana Peltonen jatkaa.
Ravintolassa on tarjolla arkisin lounasaikaan runsas salaattipöytä. Ruokalista vaihtuu viikoittain. Pääsääntöisesti joka päivä on tarjolla yksi lämminruoka.
–?Käytämme laadukkaita raaka-aineita ja teemme kaiken itse. Jälkiruokaa tarjoilemme pari kertaa viikossa.
Talvella ravintola palvelee arkipäivisin kello 10–14 ja tilauksesta. Kesällä aukioloajat laajenevat maanantaista sunnuntaihin aamukahdeksasta iltakymmeneen.
–?Kesällä valikoimaamme tulevat myös kahvilatuotteet ja á la carte -lista, Jaana Peltonen kertoo.
Ravintoloitsija vuokraa talon kokoustiloja
Ravintoloitsija vastaa klubitalon kokoustilojen vuokraamisesta yksityistilaisuuksiin ja yrityksille.
–?Normaalitilanteessa ravintolasalissa on 80 asiakaspaikkaa sekä pikkukabinetissa 10 ja takkahuoneessa 40 paikkaa, Peltonen jatkaa.
Lisäksi käytössä on ison saunatilat ja kesäterassi, jossa on jopa 150 asiakaspaikkaa.
Ravintola pyörii talviaikaan pääasiassa yrittäjien voimin.
–?Tarvittaessa käytössämme on kaksi ravintolan vanhaa työntekijää. Kesää varten alamme rekrytoida väkeä heti alkuvuodesta, Peltonen kertoo.
Toimitusjohtaja: "Siivouspalvelun osuus pienentynyt"
Yrityksen muut toimipaikat ovat kesäisin Kulloonkylässä toimiva grillivaunu Peltogrilli ja Porvoon Mannerheiminkadulla sijaitseva ravintola Peltogrilli.
Lisäksi yritys tarjoaa siivouspalveluja kotitalouksille ja yrityksille Porvoon ja Sipoon alueilla.
–?Siivouspalvelun osuus on hieman pienentynyt ja se työllistää tällä hetkellä kaksi työntekijää, toimitusjohtaja Jaana Peltonen kertoo.
Ravintola Peltogrillin palkkalistoilla on viisi työntekijää.
Country House toimii Porvoon Kulloossa osoitteessa Golftie 119.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot