Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Taste-ravintoloita pyörittävä porvoolaisyhtiö laajentaa liiketoimintaansa kotikaupungissaan avaamalla uuden ruokapainotteisen Taste Day & Night -ravintolan Rauhankatu 29:ssä. Smaku-palkittua Taste-ravintolaa luotsaavat yrittäjät Antti Oras ja Oscar Ahonen.
Arkisto/Marko Wahlström ja Mika Laine
PORVOO, KESKUSTA–TARMOLA Taste-ravintoloita Porvoossa pyörittävä ravintolayhtiö avaa kolmannen ravintolansa kotikaupunkinsa ydinkeskustassa Rauhankadulla.
Liikepaikassa on viimeksi toiminut yökerho Club Bastardo sekä sitä ennen ravintolat La Fiesta ja S-ryhmän Amarillo.
– Olemme allekirjoittaneet vuokrasopimuksen liiketilasta viime viikolla, ravintoloitsija Antti Oras kertoo.
Rauhankatu 29:ssä sijaitsevan kiinteistön omistaa kiinteistöyhtiö. Ravintolan liiketila on kellarikerroksen sosiaalitilat ja keittiö mukaan laskettuna noin 1 300 neliömetriä.
– Omalta osalta pyrimme elävöittämään keskustaa, jotta sinne saadaan ihmisiä käymään ja liikkeelle. Saataisiin näin vähän vilskettä sekä tuomaan ihmisille hyvää mieltä ja elämyksiä, Oras sanoo.
– Kolmas ravintola rakentuu ruokatuotteeseen eli fuusioruokaan, jossa mennään maku edellä ja helposti lähestyttävästi, Taste-ravintolan toinen yrittäjä Antti Oras sanoo.
Arkisto/Marko Wahlström
Suosittu lounastoiminta tulee myös keskustaan
Mistä syntyi idea laajentaa Porvoossa kolmanteen paikkaan?
– Kaksi muuta paikkaa ovat lähteneet sen verran hyvin käyntiin, ja tykkäämme hommasta, Oras vastaa.
– Henkilökunta on ollut hyvää ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Näemme potentiaalia, että keskustassa olisi vielä mahdollisuus ja tilaa toiminnalle, jota meiltä on tulossa.
Taste avaa Rauhankadun liiketilaan Taste Day & Night -nimisen ravintolakokonaisuuden, joka koostuu arkisin lounasbuffetista, arki-iltaisin keskiviikosta lauantaihin á la carte -annoksista, sunnuntaibrunsseista sekä perjantaisin ja lauantaisin yökerhomeiningistä.
– Meidän näkökulmasta keskustassa on potentiaalisia lounasasiakkaita, sillä olemme saaneet niin hyvää palautetta lounaspaikastamme Teollisuustiellä, Oras sanoo.
Ravintolayhtiö ydinkeskustaan samanlaisen lounaskonseptin kuin sillä on Tarmolassa.
– Á la carte -toiminta tulee myös konseptillamme, joka perustuu fuusioruokaan, eli maku edellä ja helposti lähestyttävää, eli meidän näköistä, jota olemme kohta yhteensä kolme vuotta tehneet.
– Á la carten juomapuolelle tuomme pienpanimotuotteita ja laadukkaita viinejä. Hintatason pyrimme pitämään sellaisena, että ihmisillä olisi mahdollisuus tulla perheen kanssa viettämään aikaa. Valkoisia pöytäliinoja ja fine diningia meille ei tule, Oras sanoo.
Ruokapuolen lisäksi ravintolatilaan tulee myöhemmin myös toiminnallista aktiviteettia.
– Smakuun teimme minibriossin Iberico-possulla, paahdetulla seesam-majoneesilla, pikkelöidyllä kurkulla ja kevätsipulilla sekä friteerattua kesäperunaa, omenakimchiä ja kimchimajoneesia, yrittäjä Antti Oras esitteli annoksia Smakun mediapäivässä 2022. Taustalla some-vaikuttaja Alexander Trivedi kuvaa annosta.
Arkisto/Marko Wahlström
Toiminta alkoi Sibeliuksenbulevardin kioskista
Taste-ravintoloita pyörittävä Budaho Oy aloitti toimintansa Taste-kioskissa Aleksanterinkadun ja Sibeliuksenbulevardin kulmauksessa.
– Sen jälkeen laajensimme lounaspaikkaan, joka toimi ensin Veckjärventiellä. Se jäi nopeasti pieneksi, ja löysimme Uusimaa-kiinteistön (Teollisuustie 19) ravintolatilan, joka alkaa olla nyt ahdas, Oras kertoo.
Oras ja ravintolan ruokatuotteesta vastaava "ruokavelho" Oscar Ahonen uskovat omaan konseptiinsa ja tekemiseensä.
– Emmehän me muuten uutta paikkaa lähtisi rakentamaan. Vaikka ajat ovat, mitä ovat, on vain luotettava omaan tekemiseen ja siihen, että asiakkaita ja työntekijöitä löytyy.
Ruokapuoli aukeaa tämän vuoden puolella
Ravintolaliiketilan uudet ravintoloitsijat tekevät tiloissa ensialkuun remonttia.
– Ruokapuoli pitää saada auki tämän vuoden puolella. Tarkempaa päivää emme vielä uskalla luvata, Oras sanoo.
Uuden paikan henkilökunnan rekrytointi on alkanut. Kaksivuorotyötä on tarjolla vuoropäällikölle, tarjoilijoille, baarimikoille, plokkareille ja kokeille.
– Ravintolahenkilökuntaa tarvitaan. Työntekijöiden löytyminen on ollut haaste, kun koronapandemian jälkeen ihmiset vaihtoivat alaa, Oras sanoo ja ymmärtää hyvin tilanteen.
Tällä hetkellä Budaho Oy työllistää yrittäjäkaksikon lisäksi viisi vakituista työntekijää ja ekstraajina opiskelijoita tuntityöntekijöinä iltaisin ja viikonloppuisin.
Porvoon Smaku -tapahtuman yleisön suosikkina Porvoon Makuaarre -kilpailussa viime vuonna palkittiin Taste-ravintola, jonka toinen osakas Oscar Ahonen vastaanotti palkinnon tuottaja Pilvi Mölsältä. Tänä vuonna Taste voitti yleisöäänestyksen ja Makuaarre-kilpailun.
Arkisto/Mika Laine
Porvoon Smakussa kolmasti palkittu
Taste-ravintolat palkittiin Porvoon Smaku -tapahtuman yleisöäänestyksessä viime vuonna.
Tänä vuonna ravintola voitti sekä yleisöäänestyksen että Porvoon Smakuaarre -palkinnon.
– Palkinnot ovat paljolti kiinni henkilökunnastamme. He tekevät työtä, joka näkyy asiakkaillemme, Oras kiittää.
Hän muistuttaa, että iso osa yrittäjien työtä on löytää hyviä työntekijöitä, jotka sitoutuvat haluamaamme hommaan.
– Jokainen saa olla duunissa oma itsensä, emmekä ala muokkaamaan ketään. Palvelu on sellaista kuin ovat työntekijät ja jokainen saa olla oma itsensä, jota arvostamme.
Toistaiseksi Taste-ravintolat on pysynyt kotikaupungissaan.
– Kioskillamme saamme usein kuulla palautetta, että konseptillemme olisi kysyntää myös muualla. Katsomme mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta laajentaminen vaatii resursseja ja voimavaroja myös itseltä sekä ulkopuolista apua, Antti Oras toteaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot