Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Yrittäjät Li Mei ja Yu Jun Yong etsivät pitkään paikkaa Porvoosta.
Mika Laine
PORVOO, KESKUSTA Porvoon ravintolamaailman uusin tulokas Sakurasushi avasi ovensa viime viikolla Bistro Hopean entisissä tiloissa Mannerheiminkadulla.
Yrittäjät Yu Jun Yong ja Li Mei olivat etsineet paikkaa ravintolalle Porvoosta jo pidemmän aikaa.
–?Tiesimme etukäteen, että Porvoossa käy paljon turisteja ja vanha kaupunki on todella kaunis. Kolme vuotta sitten mietimme jo Porvooseen siirtymistä ja olemme etsineet liiketilaa koko ajan. Nyt kun tämä paikka löytyi, tiesimme, että tämä on hyvä paikka meille.
Yu Jun Yong on hakenut sushioppia Ruotsista.
Mika Laine
Pariskunta on asunut Suomessa jo noin kymmenen vuotta. He muuttivat Suomeen Kiinasta Zhejiangin maakunnasta.
–?Olemme olleet koko ajan ravintola-alalla yrittäjinä. Mieheni tuli ensin Suomeen Helsinkiin kokiksi, Li Mei kertoo.
–?Meillä on ollut ravintola Oulussa, Kuopiossa ja viimeisimpänä Mikkelissä. Mikkelin ravintola oli kuuluisa ja kaupungin paras sushiravintola.
Pariskunta myi Mikkelin ravintolan, mutta se toimii yhä samalla nimellä.
Sakurasushi avautui Mannerheiminkadun ja Piispankadun risteykseen.
Mika Laine
Buffetissa on tarjolla sushien ystäville laajalti herkkuja, yli 45 erilaista sushia sekä lisäksi kiinalaista ja thaimaalaista ruokaa. Kokkina toimii Yu Jun Yongin lisäksi yksi palkattu kokki.
–?Kun mieheni tuli Suomeen vuonna 2009, silloin Suomessa ei ollut vielä paljoa sushiravintoloita. Yu Jun Yong kävi Ruotsissa hakemassa sushioppeja ja toi ne Suomeen mukanaan.
Sushi on suosittua suomalaisten keskuudessa ja Li Mei arvelee sen johtuvan puhtaasti ruoan erilaisuudesta.
–?Sushi ja yleensäkin aasialainen ruoka eroavat niin paljon perinteisestä suomalaisesta ruoasta.
Ravintolan nimi Sakura tulee japaninkielestä ja tarkoittaa kirsikankukkaa.
–?Kirsikankukka liittyy vahvasti japanilaiseen kulttuuriin ja kukat ovat todella kauniita.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot