Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Kuvituskuva.
Depositphotos
PORVOO, VANHA KAUPUNKI Norjalais-suomalainen kalastusyritys Vamo tuo pohjoiselta Jäämereltä kalastettavan kuningasravun Porvooseen. Ravintola Ranta-Aitassa merten kullaksi kutsuttu luksusherkku pääsee oikeuksiinsa keittiömestari Robert von Bellin taitavissa käsissä.
– Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että Ranta-Aitta on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ravintola Porvoossa, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden nauttia tästä merten kuninkaallisesta merenelävästä.
Tilaisuus järjestetään tiistaina, 30. heinäkuuta kello 17.00 alkaen, Vamon tiedotteessa todetaan.
Ranta-Aitta -ravintolan keittiömestari ja ravintolan omistaja Robert von Bell on valmistanut menun, joka juhlistaa kuningasravun ainutlaatuista makumaailmaa ja tekstuuria. Illan aikana menussa on kaksi eri taidokkaasti valmistettua kuningasrapuvaihtoehtoa.
Kuningasrapu tulee Pohjois-Norjasta, Båtsfjordista sen kalastaa perheyritys VAMO, jonka toimitusjohtaja Riikka Kosola on tapahtumassa paikalla kertomassa, miten äärimmäisen vastuullisuuden periaatteita noudattaen tämä villi superruoka päätyy huippuannokseksi lautaselle.
– Kuningasrapu on vieraslaji, jonka kalastaminen on Norjassa erittäin suositeltavaa. Kannan harventaminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä valtameren syvyyksissä kasvavan ravun pyydystäminen on erittäin työlästä ja käsityövaltaista, Kosola kertoo.
Jäämereltä, yli 350 metrin syvyydestä kalastettava kuningasrapu voi kasvaa jopa reilun 10 kilon painoiseksi jättiläiseksi. Sen jalat, joiden liha on erittäin proteiinipitoista ja herkullista, ovat parhaimmillaan jopa metrin mittaisia. Kokonainen rapu on tapahtumassa näytillä.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot