Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Itäisen palvelualueen koulut, Ilolan ja Epoon koulutkin, luultavasti kasvavat oppilasmääriltään, kun vanhat koulujen oppilaaksiottoalueet puretaan ja huoltajien toiveita lähikoulusta kuunnellaan jo esikouluvuonna, kirjoituksessa arvellaan.
Arkisto/Marko Wahlström
Massiivisesti valmisteltu palveluverkkouudistus on jäämässä hyvin vaatimattomaksi. Vuoden myllytys näyttää typistyvän kahden suomenkielisen kyläkoulun lakkautusuhkaan. Uusia palvelualueita ja oppilaaksiottokriteereitä ei ehditty valmistelemaan, vaikka palvelualueiden piti olla koko uuden palveluverkon pohja.
Uudet, laajemmat palvelualueet, joissa sijaitsee useita kouluja, antavat aidon kasvumahdollisuuden haja-asutusalueiden kouluille. Erityisesti itäisen palvelualueen koulut, joihin Epoon ja Ilolan koulut tulevat kuulumaan, luultavasti kasvavat oppilasmääriltään, kun vanhat koulujen oppilaaksiottoalueet puretaan ja huoltajien toiveita lähikoulusta kuunnellaan jo esikouluvuonna.
Sivistysjohtajan mukaan palvelualueet voivat edistää yhdenvertaisuutta tasoittamalla eroja eri alueiden välillä. Tämä on erittäin tärkeä tavoite. Mutta kuinka tämä yhdenvertaisuus voi toteutua kieliryhmien välillä, jos itäiselle palvelualueelle ei jätetä pystyyn yhtäkään suomenkielistä koulua?
Palvelualueet tulee ottaa käyttöön hyvin valmisteltuna. Tällä hetkellä aika ei ole riittänyt valmisteluun ja uudistus näyttää jäävän vain osittaiseksi. Palveluverkkoa olisi järkevintä tarkastella vasta palvelualueiden käyttöönoton jälkeen. Toivomme viisautta Kasvun ja oppimisen lautakunnan jäsenille, kun he päättävät palvelualueiden ja oppilaaksiottoalueiden periaatteista ja kriteereistä. Niitä muodostettaessa tulee huomioida yhdenvertaisuus ja Porvoon moninaisuus. Erilaiset asuinalueet ja erilaiset koulut ovat rikkaus, ei taakka, joista pitää päästä eroon.
EEVA PUROMIES
PASI SILTAKORPI
SIRPA HANSKA
MIKA VARPIO
PETE LATTU
PORVOON VIHREÄT PÄÄTTÄJÄT
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot