Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Saima Malmivaaran innoittajana musiikkin pariin on toiminut hänen isänsä, viulisti Janne Malmivaara. Hänen äitinsä puolestaan on pianisti.
Marko Wahlström
PORVOO, KESKUSTA Aktiasäätiö Porvoo sr. on jakanut tämän vuoden nuorisotaidestipendin arvoltaan 2?000 euroa. Palkinnon sai porvoolainen sellisti Saima Malmivaara, 15., tänään torstaina.
–?Olin aika yllättynyt, kun sai puhelinsoiton valinnasta. Ihan mahtava fiilis, ja ylipäätään on hienoa, että Aktiasäätiö tukee kulttuuria ja pitää siitä huolta. Porvoo on kuitenkin kulttuurikaupunki, hän kiitti median haastattelussa.
Nuorison taidestipendi jaettiin nyt kahdeksannen kerran.
–?Palkintosumma tulee menemään instrumentin ylläpitoon, Malmivaara sanoi.
Aktiasäätiö Porvoon hallituksen ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Ulrika Hjelt-Hansson skoolasi Saima Malmivaaran kanssa.
Marko Wahlström
Menestystä Salon ja Porvoon sellokilpailuista
Malmivaaran kiinnostus musiikkiin alkoi jo 5-vuotiaana, kun hän opiskeli Turun musiikkikonservatoriossa.
Syksystä 2016 asti hän on ollut Porvoonseudun musiikkiopiston oppilas. Tällä hetkellä hän opiskelee myös selloakatemiassa.
–?Salon kansainvälisessä sellokilpailussa vuonna 2019 hän sai ensimmäisen palkinnon ja tänä syksynä toisen palkinnon Porvoon sellokilpailussa, jossa oli myös paras porvoolainen, palkintolautakunnan puheenjohtaja Ulrike Hjelt-Hansson perusteli valintaa.
Sellon soiton ohella Malmivaara käy tällä hetkellä peruskoulun yhdeksättä luokkaa. Ensi vuonna hänen tarkoituksena on aloittaa lukio-opinnot Linnankosken lukion aikuislinjalla.
–?Tällä viikolla olen TET-jaksolla (työelämään tutustuminen) Helsingin Kaupunginorkesterissa, Saima Malmivaara kertoi.
Saima Malmivaara soittaa lähes 200 vuotta vanhalla sellolla. Taustalla hänen isänsä Janne Malmivaara.
Marko Wahlström
"Musiikki tuottaa paineita, mutta myös iloa"
Malmivaara kertoi haluavansa kehittyä laaja-alaisena soittajana sekä päästä soittamaan mahdollisimman paljon erilaisissa kokoonpanoissa, tavata ihmisiä ja nähdä maailmaa.
–?Olen tykästynyt kamarimusiikkiin, jota olen päässyt soittamaan aika paljon. Pysyn vakaasti klassisella puolella.
Häntä viehättää ylipäätään se, että saa soittaa ja tehdä musiikkia.
Porvoolainen Saima Malmivaara, 15, aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana.
Marko Wahlström
–?Ei mikään tuota niin paljon paineita, mutta toisaalta se tuottaa iloakin. Vahvasti näyttää siltä, että tästä tulee minulle ammatti, Malmivaara sanoi.
Nuoren sellistin idoli on hänen opettajansa Tuomas Ylinen, joka on myös Helsingin Kaupunginorkesterin soolosellisti.
–?Kansainvälisistä sellisteistä ihailen jo edesmennyttä brittiläistä Jacqueline Mary du Pré'tä, joka oli ensimmäisiä kuuluisia naissellistejä, hän kertoi.
Porvoolainen huolehtii omasta soittokunnostaan jumppaamalla.
–?Sellistille on tärkeää, että pysyy liikkeessä ja esimerkiksi venyttelee harjoitusten välillä, Saima Malmivaara muistutti.
Palkintolautakunnan jäsenet Birgitta Palmqvist (oik.) ja Marko Enberg napsivat kuvia sellisti Saima Malmivaarasta. Taustalla palkintolautakunnan puheenjohtaja Ulrika Hjelt-Hansson.
Marko Wahlström
Nuorison taidestipendi jaettu vuodesta 2013 asti
Aktiasäätiön hallitus päätti jo vuonna 2013, että taidestipendi tulisi myöntää myös nuorelle lupaavalle taiteilijalle, joka toimii säätiön toiminta-alueella (Askola, Pornainen, Porvoo, Loviisa ja Lapinjärvi).
Säätiö on jakanut taidestipendin ammattitaiteilijoille vuodesta 2004 lähtien. Ensimmäisen stipendin sai edesmennyt kuvataiteilija Åke Hellman. Tänä vuonna taidestipendin sai pitkään urallaan toiminut porvoolainen lasitaiteilija Liisa Heimo.
–?Sen jälkeen stipendin on saanut muun muassa elokuva-, kuva-, keramiikka-, lasi-, musiikki- ja tanssitaiteen edustaja, säätiön hallituksen puheenjohtaja Ulrike Hjelt-Hansson kertoi.
Nuorisotaidestipendin aikaisemmat saajat ovat valokuvaaja Oscar Lindell (2013), elokuvaaja Atte Henriksson (2014), teatterinjohtaja Pentti Kinosmaa (2015), näyttelijä Linnéa Skog (2016), korusuunnittelija Alva Henriksson (2017), rap-artisti Ahti Peltonen (2018), kaksikielisen kirjallisuusohjelman juontaja Estrid Airas (2019) ja kuvataiteilija Siiri Nurkkala (2020).
Palkintotyöryhmään ovat kuuluneet päätoimittaja Marko Enberg Uusimaa-lehdestä, viestintäkoordinaattori Petra Lind Askolasta, yrittäjä Birgitta Palmqvist ja säätiön asiamies Marianne Wikholm ja Ulrike Hjelt-Hansson.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot