Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Vuoden yhteistyöntekijänä palkittiin laaja-alainen erityisopettaja Mari Vehmanen (kesk.) Keskuskoulusta sekä kunniamaininnoin kiinteistönhoitaja Markus Lönnqvist Huhtisen koulusta ja apulaisrehtori Miia Welling Peipon koulusta.
Marko Wahlström
PORVOO, KESKUSTA Porvoon vanhempainyhdistykset ry – Föräldraföreningar i Borgå rf (POFF) ry on palkinnut jo neljännen kerran vuoden yhteistyöntekijät kouluyhteisössä.
Omien kollegojen tekemien ehdotusten joukosta vuoden yhteistyöntekijänä palkittiin laaja-alainen erityisopettaja Mari Vehmanen Keskuskoulusta sekä kunniamaininnoin apulaisrehtori Miia Welling Peipon koulusta ja kiinteistönhoitaja Markus Lönnqvist Huhtisen koulusta.
– Meille tämä palkitseminen on erityisen tärkeä kolmesta näkökulmasta. Yksi niistä on se, että oma työkaveri työyhteisössä ehdottaa työkaveria. Toiseksi työyhteisöissä ehdotetaan sitä henkilöä, joka erityisen hyvin huomioi lapset eli oppilaat.
– Meidän huoltajien kannalta tärkeimpänä on se, että huomioidaan yhteistyö kotien kanssa, Porvoon vanhempainyhdistykset ry:n puheenjohtaja Marika Salomaa totesi porvoolaiskahvilassa järjestetyn palkitsemistilaisuuden aluksi.
– Lähtökohtamme on kodin ja koulun yhteistyö, ja olemme vanhempaintoiminnassa mukana vanhempina. Siksi olemme vuosittaisissa valinnoissa korostaneet, että palkituissa ehdotuksissa tulee näkyä kriteerien mukaisesti kaikki kolme yhteistyön näkökulmaa; lapsi, koti ja työyhteisö, Porvoon vanhempainyhdistykset ry:n puheenjohtaja Marika Salomaa sanoi.
Marko Wahlström
"Jokaisen ehdotetun henkilön tarina on tärkeä"
Lämminhenkisen tilaisuuden aluksi 11 lapsen ryhmä Keskuskoulun 6A-musiikkiluokalta täydennettynä muutamalla 4A-luokan oppilailla lauloi kappaleet "Maailman toisella puolen" (Haloo Helsinki) ja "Kukkurukuu" (Mariska & Pahat Sudet).
– Tämä on juuri se, mikä koteja ja kouluja yhdistää, ovat nämä meidän lapset eli oppilaat, joiden eteen me kaikki teemme yhteistyötä, Salomaa muistutti.
Vanhempainyhdistykset ry:n puheenjohtajan mukaan työyhteisöiden kollegoilta tulleet ehdotukset ovat toinen toistaan liikuttavampia.
– Ajatuksena on, että jokainen pysähtyisi sen äärelle, että ketä kollegaa omasta työporukasta voisi ehdottaa. Samalla palkittavalle on hienoa se hetki, kun saa lukea, mitä oma työkaveri haluaa kertoa.
Yhdistyksen hallitus saa vuosittain paljon ehdotuksia.
– Jokaisen ehdotetun henkilön tarina on tärkeä, Salomaa korosti.
Porvoon Vanhempainyhdistykset ry:n varapuheenjohtaja ja taloudenhoitaja Susann Träskelin (vas.) ja puheenjohtaja Marika Salomaa (kesk.) luovuttivat palkinnon ja kukat laaja-alainen erityisopettaja Mari Vehmaselle.
Marko Wahlström
"Kallio, johon nojata, kun tarvitsee tukea"
Tänä vuonna vuoden yhteistyöntekijäksi valittiin Keskuskoulun laaja-alainen erityisopettaja Mari Vehmanen.
– Työkaverit ovat kuvanneet Marin olevan kouluyhteisön opettajille tuki ja turva. Kallio, johon voi nojata silloin, kun tarvitsee tukea ja apua. ”Yksinkertaisesti ihana ihminen.” Hänet kuvataan myös oppilaille lämpimänä ja välittävänä aikuisena, joka auttaa, tukee, opettaa ja ohjaa. Kodeille hän tarjoaa apua ja tukea esimerkiksi siitä, miten vanhempi voi kotona tukea oman lapsensa lukemaan oppimista, Salomaa kertoi.
– Perusteissa todetaan myös, että valtava kiitos Keskuskoulun alkuopetuksen huippulukunopeuksista ja Allu-tuloksista kuuluu nimenomaan Marille. Tämä on meille POFFissa tärkeää, sillä olemme vuosia tehneet työtä lukutaidon puolesta erilaisin toteutuksin.
Vehmanen korosti, että hän tekee työtään yhteistyössä muiden työntekijöiden ja vanhempien kanssa.
– Lukemaan opettaminen on työnkuvastani tosi iso osa.
Kiinteistönhoitaja Markus Lönnqvist on ensimmäinen ammattiryhmänsä palkittu. Kukat ja palkinnon luovuttivat Porvoon Vanhempainyhdistykset ry:n varapuheenjohtaja ja taloudenhoitaja Susann Träskelin (vas.) ja puheenjohtaja Marika Salomaa (kesk.).
Marko Wahlström
Ensimmäinen kiinteistönhoitajana palkittu
Kunniamaininnat myönnettiin Peipon koulun apulaisrehtori Miia Wellingille ja Huhtisen koulun kiinteistönhoitaja Markus Lönnqvistille, joka on ammattikuntansa ensimmäinen palkittu.
Huhtisen koulu on saanut tehdä töitä jo vuosien ajan laajasti pidetyksi kuvatun kiinteistönhoitajansa kanssa.
– Lönnqvistin kuvataan pitävän koulukiinteistöä esimerkillisesti hienossa kunnossa. Erityisesti häntä kiitetään kuitenkin siitä, miten tärkeä osa hän on kouluyhteisöä – ja että mikäli hän on joskus harvoin poissa, se kyllä huomataan, perusteluissa todettiin.
– Markuksella nähdään olevan positiivinen ja kasvattava ote oppilaisiin sekä ääretön määrä kärsivällisyyttä. Hän on aina valmis auttamaan niin henkilökuntaa kuin oppilaitakin erilaisten pulmien kanssa. Markuksen kerrotaan olevan helposti lähestyttävä ja oppilaatkin jäävät mielellään juttelemaan hänen kanssaan, Salomaa kertoi perusteluista.
Apulaisrehtori Miia Welling palkittiin toisella kunniamaininnalla. Kukat ja palkinnon luovuttivat Porvoon Vanhempainyhdistykset ry:n varapuheenjohtaja ja taloudenhoitaja Susann Träskelin (vas.) ja puheenjohtaja Marika Salomaa (kesk.).
Marko Wahlström
"Minkä näköinen työyhteisö, sen näköisiä ovat myös oppilaat"
Apulaisrehtori Miia Wellingin kollegat kuvaavat hänen olevan Peipon koulun pysyvä sydän ja äiti. Hänet kuvataan aitona, keskustelevana, jämäkkänä ja rohkeana. Welling tekee töitä koulussa, jossa yhteisön muodostaa laaja joukko eri puolilta maapalloa tulevia perheitä, ja hänellä on kymmenen silmää ja 20 kättä vastata ison kirjavan Peipon koulun tarpeisiin.
– Miia on myös perehdyttänyt useita kollegoita omiin työtehtäviinsä ja tuonut sillä jatkuvuutta. Miiaa kiitetään siitä, että hänellä on erinomaiset taidot tulla toimeen kaikkien kanssa, perusteluissa todetaan.
Porvoon Vanhempainyhdistykset ry halusi huomioida Miian kohdalla erityisesti vahvan tuen maahanmuuttajapainotteisessa koulussa, jossa hänet kuvataan koulun pysyvänä sydämenä ja äitinä.
– Hän toimii koulussa sekä opetus- että apulaisrehtorin hallinnollisissa tehtävissä, Salomaa perusteli.
Welling muistutti, että yksinhän työtä ei tehdä.
– Peipon koulu on omanlainen työyhteisö, ja olen kiitollinen heistä kaikista. Olen onnellinen, että omalle työlle on tullut kiitosta. Minkä näköinen on työyhteisö, sen näköisiä ovat myös oppilaat.
Porvoon kaupungin sivistysjohtaja Sari Gustafsson iloitsi siitä, että koko koulu kasvattaa ja kaikki henkilöstöryhmät ovat osana sitä.
Marko Wahlström
Perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen kiitteli työyhteisön sisältä tekemiin ehdotuksiin perustuvaa palkintoa oivallisena.
Marko Wahlström
"Vertaistuki on ensimerkki arvostuksesta"
Tilaisuutta läsnäolollaan kunnioittanut perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen kiitteli palkintoideaa, joka perustuu työyhteisön sisältään tekemiin ehdotuksiin.
– Se on kaikista hienointa palkitsemista: silloin, kun työkaveri tekee ehdotuksia, kuvaa se toimintaa hyvin. Nyt tehdyissä ehdotuksissa yhteistä kaikille on edellytysten luominen työyhteisölle ja toiminnan tarkoitukselle.
Kaupungin sivistysjohtaja Sari Gustafsson nosti maljapuheessa esille vuorovaikutusmestareita.
– Se, että vertaistukea löytyy ja ehdotuksia tulee on parasta, mitä työyhteisössä on. Se on myös ensimmäinen merkki kunnioituksesta ja arvostuksesta, että työkaverit osaavat huomioida
FAKTA
Porvoon Vanhempainyhdistykset ryn palkitut:
» 2024: laaja-alainen erityisopettaja Mari Vehmanen Keskuskoulusta. Kunniamaininnan saivat apulaisrehtori Miia Welling Peipon koulusta ja kiinteistönhoitaja Markus Lönnqvist Huhtisen koulusta.
» 2023: luokanopettaja Eeva Simolin Tolkkisten koulusta. Kunniamaininnan saivat Minna Parmasuo ruokapalveluista ja koulukuraattori Leena Haveri.
» 2022: apulaisrehtori Seppo Ahonen Albert Edelfeltin koulusta. Kunniamaininnan saivat luokanopettaja Anne Sonkajärvi Keskuskoulusta ja koulunkäynninohjaaja Jenni Granroth.
» 2021: koulunkäynnin ohjaaja Anita Korhonen Albert Edelfeltin koulusta. Kunniamaininnan saivat erityisopettaja Simon Wackström Eklöfska Skolasta ja rehtori Jessica Gillberg Sannäs Skolasta.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot