Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Oskari Lahti (vas.) ja Mika Räisänen johdolla itäisen Suomenlahden saaristoon luodaan uudenlainen ravintolaelämys.
PORVOO, PELLINKI Porvoon saaristoon rakentuvan merellisen matkailukeskuksen Pellinge Marinan palvelutarjonta täydentyy ravintolakonseptin ja ravintoloitsijoiden valinnan myötä. Kahdensadan hengen Bistro Pellingissä nautitaan korkeatasoisesta lähiruoasta ja Suomen parhaista cocktaileista.
Pellinge Marinan pian valmistuvan ravintolan ottavat haltuun cocktail-osaamisestaan maanlaajuisesti tunnettu Mika Räisänen ja erityisesti grilliruokaan erikoistunut ravintola-alan moniosaaja Oskari Lahti.
Porvoolainen Räisänen tunnetaan muun muassa Pohjoismaiden parhaaksi cocktail-ravintolaksi valitusta Shakeristä ja seitsemästä show-baarimikkoilun Suomen-mestaruudesta.
Vanhankylän kartanon, Tervanokan Sataman, Aino-areenan, Fonda Del Solin ja Huilin keittiöistä tunnettu pornaislainen Lahti on viime vuosina luonut mainetta monipuolisena grilliosaajana. Miesten viimeisin yhteinen projekti on artesaanipizzoihin ja suuriin festareihin keskittynyt Pizza Bastardo -konsepti.
"Pieni pala Stadia saaristoon"
Pellinge Marinan kehityksestä vastaavan Janica Strömin mukaan ravintoloitsijan valintaan oli tiukat kriteerit ja selkeä visio.
– Pellinge Marinasta tulee koko itäisen Suomenlahden vetovoimaa lisäävä korkealaatuinen keidas. Visioni ravintolalle oli tuoda pieni pala Stadia saaristoon, tarjota palveluita, joita täällä ei olla totuttu saamaan ja houkutella matkailijat itään, vain tunnin venematkan päähän pääkaupunkiseudulta.
– Sitä varten tarvitsemme todella ainutlaatuisen ja tasokkaan ravintolakonseptin, jonka Mika ja Osku pystyvät tarjoamaan, hän toteaa tiedotteessa.
Bistro Pellingen terassilla on aistittavissa välimerellisiä tunnelmia. Menun painotus on paikallisessa saaristolaisruoassa ja laadukkaissa grilliannoksissa.
Studio Green
Saaristolaisruokaa, barbeque plattereita ja maan parhaita cocktaileja
Fine dining -kikkailuja ei Bistro Pellingessä tulla näkemään. Keittiömestari Lahti keskittyy laadukkaisiin raaka-aineisiin, saaristohenkiseen lähiruokaan ja konstailemattomaan makuun.
– Kausiluonteinen, hyvän mielen ruoka on ravintolamme ydin. Peruslista pysyy samana, mutta päivän annoksena saattaa olla vaikkapa paikalliselta kalastajalta aamulla ostettua kuhaa. Terassille tulevalla grillipisteellä tulen pistämään oman osaamiseni tulisille hiilille. Tämän tason barbeque-plattereita ei näillä leveysasteilla ole nähty, Lahti lupaa varmuutta äänessään.
Räisäsen 30 vuoden ravintola-alan kokemus otetaan hyötykäyttöön Bistro Pellingen baarissa. Varsinaista cocktail-baaria ei kuitenkaan ole luvassa. Tarkkaan mietitty cocktail-valikoima tulee heijastamaan Pellingin henkeä.
– Itse kehittämäni cocktailit valmistetaan tuoreista raaka-aineista laadukkaana käsityönä. Luvassa on jotain täysin omintakeista, maan parasta. Cocktailien lisäksi tarjoilemme laadukkaita panimotuotteita ja viinejä. Myös lapset ja kasvava alkoholittomien juomien kuluttajakunta otetaan huomioon, Räisänen kertoo.
Bistro Pellinge toimii kesäsesonkiravintolana palvellen niin veneilijöitä, paikallisia kuin autolla saapuvia matkailijoita. Sesongin ulkopuolella ravintola palvelee Pellinge Marinan kokousvieraita ja ryhmiä. Ravintolassa tullaan järjestämään erilaisia teematapahtumia ja pop upeja ympäri vuoden.
Terassille ja merelle aukeava ravintolasali on jo valmis ja keittiötä rakennetaan parhaillaan. Ravintoloitsijat eivät vielä tee sitovia lupauksia, mutta kova tahto on saada keittiö valmiiksi ryhmien pikkujoulusesonkiin. Valmistuttuaan ravintolasaliin tulee noin 80 asiakaspaikkaa, terassille ja välimerellistä henkeä huokuvalle pihalle yli 100 paikkaa. Kesäkaudella ravintola tulee työllistämään vähintään kymmenen henkeä kokeista tarjoilijoihin.
Suur-Pellingin koilliskulmassa sijaitsevan Pellinge Marinan hotellihuoneet ovat jo käytössä. Tulevana kesänä matkailijoita ja paikallisia palvelee lisäksi uusi päärakennus, ravintola, kongressihuvila ja sauna-spa.
Studio Green
Pellinge Marinasta alueen maamerkki
Suur-Pellingin koilliskulmassa, itäisen veneliikenteen solmukohdassa sijaitseva Tillmanin kalastajatila kokee vuosina 2023–2025 suuren muodonmuutoksen nykyaikaiseksi majoitus- ja matkailupalvelukeskukseksi.
Vesiteitse ja autolla saapuvia matkailijoita tulevat palvelemaan jykevän laiturin ja hiekkarannan lisäksi asteittain rakentuvat majoitushuoneistot, kokoushuvila, sesonkiravintola ja sauna-spa.
Karun kaunis saaristo ansaitse kaltaistansa, alueen kulttuuriperintöä ja maisemaa kunnioittavaa nykyaikaista arkkitehtuuria.
– Pellingin kallioille nouseva moderni, tummanpuhuvan tyylikäs kokonaisuus tulee olemaan yksi alueen maamerkeistä vuosikymmeniksi eteenpäin. Siksi panostamme arkkitehtuuriin, skandinaaviseen muotoiluun, luonnonmateriaaleihin ja viimeistelyyn sisustusta myöten, Janica Ström toteaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot