Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Porvoolaiset koululaiset ja päiväkotilapset saavat keskiviikkona nauttia juhlalounaasta, jonka pääraaka-aineena on luomuliha.
Mika Laine
PORVOO Koululaiset ja päiväkotilapset pääsevät keskiviikkona nauttimaan Porvoossa erityisen hienosta juhlalounaasta, jolla kunnioitetaan sekä 101-vuotiasta Suomea että 70 vuotta tarjottua ilmaista kouluruokaa.
Tarjolla on kermaista Porvoon pataa, jonka pääraaka-aineena on paikallinen luomuliha.
Sannaisten lähellä sijaitsevalla Bosgårdin tilalla on varauduttu tähän 890 kilon charolais-naudanlihan tilauserään jo pitkään. Juhla-aterian raaka-aineen tilaus tehtiin miltei vuosi sitten.
Kasvissyöjät pääsevät puolestaan herkuttelemaan gulassilla, joka on tehty Pornaisissa kasvatetuista härkäpavuista. Jälkiruuaksi kaikki saavat Brunbergin suklaasuukon, porvoolaisen klassikon.
– Lähiruuan käytön lisääminen on ollut meille tärkeä teema jo pitkään. Haasteena on kuitenkin ollut sopivien toimittajien löytäminen. Pakkauskokojen ja käyttöominaisuuksien kun on sovittava tuhansien annoksien käyttötarpeisiin, kertoo ruokapalvelupäällikkö Leila Korhonen Porvoon Tilapalveluista.
Kotimaisuus on tärkeä arvovalinta
Porvoossa syödään päivittäin noin 9500 koulu- ja päiväkotilounasta. Suuri tuotantomäärä asettaakin haasteita lähiruuan käytölle.
– Esimerkiksi tällä hetkellä mikään porvoolainen lihatila ei voi toimittaa säännöllisesti keskuskeittiön tarpeita tyydyttäviä määriä raaka-aineita. Sama tuotantomäärähaaste koskee monia muitakin raaka-aineryhmiä, Leila Korhonen toteaa.
– Vaikka emme pystykään jatkuvasti tekemään lähiruokahankintoja, on raaka-aineiden kotimaisuus meille kuitenkin tärkeä arvovalinta. Käytämme esimerkiksi kotimaista lihaa, vaikka se on usein ulkomaista selvästi kalliimpaa. Myös marjat, juurekset ja vihannekset ovat suomalaisia ja maitotuotteet tilaamme Sipoosta, Korhonen jatkaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot