Viikon kysymys
A-
A+
Patisserie Teemu Auran Vanhan-Porvoon kahvilasta saa tuoreita leipomo- ja konditoriatuotteita maanantaista lauantaihin.
Iina-Kaisa Viheriävaara
PORVOO Vilinäntäyteinen Vanha-Porvoo on houkutellut täksi kesäksi miljööseensä ulkopaikkakuntalaisenkin leipomo-konditorion kesäkohteen: Helsinkiläisen Patisserie Teemu Auran antimista pääsee nauttimaan kesäkahvilassa vanhaa raatihuonetta vastapäätä alkusyksyyn saakka.
Porvoon vilskeeseen oli hyvä perustaa kahvila
Patisserie Teemu Aura on perustettu Helsingin keskustassa vuonna 2011. Alunperin konditoriona toimintansa käynnistänyt leipomo tarjoaa tällä hetkellä tuoreita, käsintehtyjä leipomo- ja konditoriatuotteita kuudessa kohteessa, joista viisi sijaitsee Helsingissä ja yksi Porvoossa.
Ketjun yrittäjä Teemu Aura kertoo, että ehdotus kahvilan tuomisesta Porvooseen tuli suoraan ravintola Meet Districtin luotsaaja Riku Stenrosilta.
– Haemme myynnin kasvua ja bränditunnettavuutta myös Helsingin ulkopuolelle, hän selittää.
Porvoo on tunnetusti kaunis kesäkaupunki, jonka sykkeestä ei vilinää ja ihmispaljoutta puutu. Auran mukaan leipomo-konditoriolle tulee paljon kyselyitä kahviloiden perustamisesta erilaisiin kohteisiin, ja jokaisen kahvilan perustamisen kannattavuus analysoidaan tapauskohtaisesti.
– Porvooseen avaaminen oli sikäli helppo päätös, koska se on todella vilkas kesäisin. Varsinkin, kun se (kahvila) on niin vilkkaalla liikepaikalla, että ei tarvinnut kauheasti miettiä, onko sinne tarpeeksi asiakasvirtaa, Aura kertoo.
Porvoolaistenkin joukosta löytyy ihmisiä, joille Auran leipomo-konditorio on tuttu sen Helsingin pisteistä. Kahvilan tuominen kaupunkiin on siis monelle porvoolaiselle ilouutinen, ja positiivista palautetta on tullut.
Tulipalon jäljiltä remontoidussa rakennuksessa on tunnelmaa.
Iina-Kaisa Viheriävaara
Tuoreet leipomotuotteet maanantaista lauantaihin
Vanhankaupungin tunnelmallinen rakennus huokuu historiaa, mutta on kuitenkin moderni. Pari vuotta sitten syttyneen tulipalon runtelema rakennus on nyt remontoitu uuteen uskoon sen perinteikkyyttä kunnioittaen. Uuden pisteen tuore kahvilapäällikkö Riikka Loikkaselle Patisserie Teemu Auran brändi oli jo ennestään tuttu.
– Kaikki tuotteet tulevat tuoreena Helsingin keskusleipomosta maanantaista lauantaihin. Kaikki leipomo- ja konditoriatuotteemme ovat korkealaatuisia artesaanileipomotuotteita, hän avaa.
Keskusleipomosta tuotavien herkkujen lisäksi kahvilassa pyörii myös keittiö, josta saa aamiaisesta lounaaseen paikan päällä valmistettuja annoksia.
– Meillä on päivittäin lohikeitto, ja valmistamme tällä hetkellä feta-raparperi- ja skagen-perunasalaatteja, Loikkanen kertoo.
Makeaa ja suolaista – ja paikallista
Kahvilan valikoimista löytyy siis monipuolista makeaa ja suolaista syötävää. Ranskalaisesta leipomosta inspiroituneesta kattauksesta löytyy myös suomalaisia perinneherkkuja, joista suureen suosioon ovat nousseet muissa Patisserien pisteissä kausituotteena löydettävät runebergintortut.
– Runebergintorttuja tehdään yleensä Runebergin päivän aikaan, mutta Porvoossa, kun ollaan Runebergin synnyinseuduilla, ajattelin, että ne kuuluvat kyllä kahvilatuotteeksi sinne. Ja meidän runebergintorttumme ovat superhyviä, yrittäjä Aura selittää.
Asiakkaiden suosikkeihin ovat lyhyessä ajassa yltäneet myös lohikeitto ja kardemummarahkapulla.
Porvoolaiselle kahvilapäällikö Riikka Loikkaselle Patisserie Teemu Auran brändi oli ennestään tuttu.
Iina-Kaisa Viheriävaara
Elämys arkeen
Vanhan-Porvoon uniikista miljööstä inspiroituvat Aura ja Loikkanen nostavat kumpikin esiin samoja syitä, miksi kahvilassa olisi hyvä vierailla kesän aikana.
– Tuotteiden taso ja laatu ovat meidän kärkijuttujamme. Saamme myös paljon palautetta siitä, että asiakaspalvelun taso on meillä korkealla, Loikkanen kertoo.
Laadukkaiden tuotteiden ja palvelun lisäksi kahvilakokemuksen arvoa nostaa sen sijainti Porvoon sydämessä.
– Kahvilaympäristö on idyllinen nyt, kun se on valmistunut remontin jäljiltä. Siinä on kiva istua terassilla tai sisällä ja seurata Vanhan-Porvoon kuhinaa kävelykaduilla, Aura vihjaa.
– Tämä on elämys arkeen. Pienillä makumatkoilla pystyy luomaan sellaisia, Loikkanen hymyilee.
Patisserie Teemu Auran elämyksistä pääsee Vanhassa-Porvoossa nauttimaan kesän ajan maanantaista sunnuntaihin kello 10-18.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot