Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
PorvooPodin takana on tuottaja Teemu Tuuloskorpi (ylhäällä oikealla), toimittaja Suvi Hanste (alhaalla oikealla), graafikko Tove Schakir (alhaalla vasemmalla), av-teknikko Luukas Koski (ylhäällä vasemmalla) ja animaattori Milja Tammisto (keskellä). PorvooPodin studio sijaitsee mainostoimisto Dream Arkissa Aatos Cafen kyljessä.
Mika Laine
PORVOO Porvoossa riittää mielenkiintoisia tarinoita kerrottavaksi. Uudessa PorvooPodissa sukelletaan syvälle erilaisten itäuusmaalaisten vaikuttajien, taiteilijoiden, asukkaiden ja yrittäjien tarinoihin sekä ilmiöihin tarinoiden takana.
Jokaisessa jaksossa tutustutaan uuteen henkilöön, ja jaksoja julkaistaan kerran kuussa. Podcast löytyy Spotifysta, Youtubesta ja osoitteesta www.porvoopodi.fi.
PorvooPodin takana on tuottaja Teemu Tuuloskorpi, toimittaja Suvi Hanste, graafikko Tove Schakir, av-teknikko Luukas Koski ja animaattori Milja Tammisto. PorvooPodin studio sijaitsee mainostoimisto Dream Arkissa Aatos Cafen kyljessä.
– Teemme sarjaa paikallisin voimin ja pääosin paikallisista. Emme kuitenkaan lokeroidu vain kotikaupunkiimme, vaan lähdemme myös lähikuntiin ja kerromme muistakin kuin porvoolaisista, jos aihe koskettaa ja kiinnostaa porvoolaisia. Tärkeintä on mielenkiintoinen tarina, joka nivoutuu kotikaupunkiimme, Hanste sanoo.
PorvooPodissa yhdistyvät ääni ja videokuva.
Mika Laine
Kuvan ja äänen hybridi, jonkinlainen minidokumentti
PorvooPodi ei sovi perinteisen podcastin muottiin. Yleensä podcast-sanalla viitataan puheohjelmaan, mutta PorvooPodissa yhdistyvät ääni ja videokuva.
Puolesta tunnista tuntiin kestävät jaksot ovatkin jotain perinteisen podcastin ja dokumentin välimaastosta. Jokainen jakso toimii myös pelkkänä äänenä.
– Jokainen jakso on tavallaan pienoisdokumentti, vaikka dokumentti onkin ylevä sana. Sitä kumminkin tavoittelemme, Tuuloskorpi sanoo.
Videokuvan avulla tiimi haluaa tuoda haastatteluun lisäsyvyyttä ja kertoa haastateltavan persoonasta ja elämästä.
– Nuoremmille kuuntelijoille on melkein vaatimus, että podcast tarjoaa jotain visuaalistakin. Samalla kun vaikka siivoaa, voi välillä kurkkia, mitä ruudulla tapahtuu, Koski kertoo.
Jokainen jakso on suunniteltu koko PorvooPodi-tiimin voimin.
– Lopputulema on aina parempi kuin se, että ajatuksia pyöriteltäisiin pienessä porukassa. Luugilla on esimerkiksi kokemusta siitä, mikä toimii nuoremmille. Hänellä on Youtubessa peliaiheinen kanava, jolla on yli 50 000 seuraajaa, Tuuloskorpi kertoo.
PorvooPodin avausjaksossa Suvi Hanste (vas.) haastattelee pellinkiläistä taiteilijaa, Terttu Schroderus-Gustafssonia.
Teemu Tuuloskorpi
Ensimmäinen jakso julkaistaan 1.11.
PorvooPodin jaksoja on tällä hetkellä tehty kaksi, ja ensimmäinen jakso julkaistaan keskiviikkona 1.11.
Sarjan avausjaksossa haastatellaan pellinkiläistä taiteilijaa, Terttu Schroderus-Gustafssonia. Haastattelu on tehty taiteilijan kotona ja kodin yhteydessä olevassa Galleria ArtMarinassa.
– Koko paikka on kuin elämys! Se galleria metsätien varrella ja Tertun vahva persoona tekevät vaikutuksen. Terttu myi kaksikymmentä vuotta sitten yrityksensä ja teki hypyn tuntemattomaan. Siitä lähti hänen uransa ammattitaitelijana, Hanste kertoo.
– Tapa, jolla Terttu tekee taidetta ja elää elämäänsä, kiinnostaa varmasti kuuntelijoita, Tuuloskorpi lisää.
– Porvoossa on paljon tällaisia kätkettyjä helmiä, joista voisi kertoa, Hanste sanoo.
Suvi Hanste.
Mika Laine
Ei vain podcast, vaan kokonainen konsepti
PorvooPodi-tiimin haaveissa on luoda podcastin ympärille vähitellen kokonainen palvelukokonaisuus.
– PorvooPodi ei ole vain podcast, vaan konsepti, jonka alle on suunniteltu tapahtumia ja muutakin… Saa nähdä, mitä keksimme, mutta jostain pitää aloittaa, Tuuloskorpi maalailee.
Taustalla on haave siitä, että PorvooPodi yhdistäisi porvoolaisia toimijoita ja loisi Porvooseen lisää yhteisöllisyyttä. Eri alojen toimijat voisivat löytää toisensa ja saada uusia ideoita.
PorvooPodin graafikkona on Tove Schakir ja tuottajana Teemu Tuuloskorpi. – Kaikki meistä tekevät vähän kaikkea, pallottelemme ideoita ja teemme yhdessä, Tuuloskorpi kuvailee PorvooPodin tekemistä.
Mika Laine
Konseptin laajeneminen podcastista joksikin suuremmaksi vaatii yhteistyökumppaneita.
Tällä hetkellä PorvooPodi yhdistää voimiaan Itäväylän kanssa. Jokaisesta jaksosta kirjoitetaan blogiteksti, joka julkaistaan Itäväylän kanavissa.
– Olemme Itäväylässäkin miettineet pitkään, voisimmeko tehdä podcastia, mutta kaikkeen ei vain riitä aika. PorvooPodin tarinat ovat mielenkiintoisia ja haluamme välittää niitä. Uudella podcast-sarjalla kestää hetken, että se tavoittaa yleisönsä, ja mielellämme teemme yhteistyötä, että sarja nousisi esiin, Itäväylän päätoimittaja Mika Laine sanoo.
PorvooPodin tiimi odottaa innolla sarjan kautta syntyviä uusia yhteistyökuvioita.
– Muutin neljä vuotta sitten Helsingistä Porvooseen ja yllätyin, miten yrittäjäpositiivinen kaupunki tämä on. On ollut helppo soljua mukaan. Visiomme PorvooPodille on mahtipontinen, mutta täällä Porvoossa sen toteutuminen tuntuu realistiselta, Hanste maalailee.
Aika näyttää, mihin suuntaan PorvooPodi kehittyy.
– Porvoo on siitä jännä paikka, ettei täältä heti ainakaan mielenkiintoiset tarinat lopu kesken, Tuuloskorpi sanoo.
Mika Laine
Mika Laine
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot