Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Lihatukku Harri Tamminen Oy on ostanut Talman Luomun tuotantolaitoksen, joka toimii samoissa tiloissa kuin Pajuniemi aikoinaan. Kuva Pekka Haaviston vieraillessa Pajuniemi Oy:llä tammikuussa 2012.
Arkisto/Marko Wahlström
SIPOO, TALMA Lihatukku Harri Tamminen Oy on ostanut Talman Luomun tuotantolaitoksen Sipoossa ja laajentaa samalla tuotevalikoimaansa kypsiin lihavalmisteisiin.
Ensimmäiset Sipoossa valmistetut tuotteet toimitettiin vähittäismyymälöihin maaliskuun alussa ja yritys suunnittelee jo uusissa tiloissa valmistettavan valikoiman laajentamista.
Tamminen valmistaa Sipoossa tuotteita ensi vaiheessa luomuporsaasta, jonka saralla yritys on selvä markkinajohtaja Suomessa. Yritys suunnittelee hyödyntävänsä uusia tiloja ja kypsennysmenetelmiä myöhemmin myös laajasti eri raaka-aineisiin ja tuoteryhmiin. Tuotekehitystä tehdään jo muun muassa Tammisen tunnetuimmalla raaka-aineella, korkealaatuisella Rotukarja-naudanlihalla.
–?Olemme onnekkaita, että meille avautui mahdollisuus hankkia Talman Luomun tuotantotilat. Meidät tunnetaan perinteisesti tuorelihatalona, mutta tämä laajennus on looginen jatkumo jalostusasteessa eteenpäin. Näemme suurta potentiaalia myös kypsien tuotteiden markkinoilla, sillä nykykuluttajat arvostavat ruuan ostamisen ja käytön helppoutta eivätkä silti halua tinkiä laadusta tai mausta. Perinteiset valmistustavat mahdollistavat juuri tämän kuluttajalähtöisen yhdistelmän, Lihatukku Harri Tamminen Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tamminen sanoo.
Tammisen hankkima Sipoon tuotantolaitos on pinta-alaltaan noin 3?000 neliömetriä, joka sisältää kaksi savusaunaa ja perinteisiä kypsennysuuneja. Sipoon tuotantotilat ovat Tammiselle ennestään tutut, sillä yrityksellä on pitkä historia yhteistyöstä niin Talman Luomun kuin samoissa tiloissa aiemmin toimineen Pajuniemenkin kanssa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot