Viikon kysymys
A-
A+
Musiikkinäytelmä "Kuubalaisen serenadin" tummaa kaunotarta esitti Anneli Majamaa. Suomalaisia merimiehiä näyttelivät Pauli Reinikka, Krister Gustafsson ja Pekka Pekkala. Yleisö nauroi, taputti ja palkitsi heidät reiluin aplodein.
Marko Wahlström
PORVOO, HAMARI Ankkurit on nostettu. Lähtömaljoja oli juotu, ja Karibian ihmeellinen yö sai suomalaiset merimiehet tunteikkaiksi. He seisahtuivat tumman kaunottaren ikkunan alle laulamaan serenadia.
Kaihoisat muistot valtasivat mielen, ja Kuuban helmi pudotti jokaiselle tulipunaisen kukkasen.
Musiikkinäytelmän "Kuubalainen serenadi" Suomi-pojille jäi varmasti ainakin kaipuu maahan.
Saimaan kanavalla Veera nousi laivaan
Saimaan kanavalla Veera – tumma heimoltaan – nousi Prinsessa Armadan kyytiin, ja vangitsi koko miehistön katseet.
Kulkija kun oli luonnoltaan, ei hän höyrylaivassa kauan viihtynyt. Lappeenrannassa alukseen astunut pitkä ja tumma mies kuiskutteli Veeran korvaan.
Kaihoisat olivat laulunäytelmän "Kaunis Veeran" miehistön mietteet, kun tumma kaunotar ei koskaan palannut.
– Hyvä, bravo! kuului yleisön joukosta.
Laulunäytelmä "Kaunis Veeran" kapteenia esitti Heli Heiskanen, Veeraa Inkeri Keskiniva ja tuntematonta pitkää miestä Toivo Aappola. Tukkijätkiä näyttelivät Helena Buda, Seija Jaakkola, Pirjo Vuosmaa, Kaija Broberg-Gustafsson ja Anita Mårtensson, joka toimi myös ohjaajana.
Marko Wahlström
"Yritetään tänään viettää sellainen iloinen iltapäivä"
Porvoonseudun Eläkkeensaajien iloisessa kevätjuhlassa Hamarin työväentalolla tunnelmoitiin niin ulkomailla kuin kotimaassa.
– Yritetään tänään viettää sellainen iloinen iltapäivä, ja unohdetaan kaikki eläkeverotukset, sodat, tappelut ja riidat, puheenjohtaja Heli Heiskanen totesi.
Ohjelmasta vastasi yhdistyksen oma väki, joka oli onnistunut luomaan runsaan parituntisen kattauksen.
Paikan päällä oli niin porvoolaisia eläkkeensaajia kuin vieraita Pornaisten ja Sipoon paikallisyhdistyksistä. Hamarin työväentalon saliin oli kokoontunut noin sata henkeä.
Pieni Liisa-tyttö (Heli Heiskanen) laului eläimistä ja kukista.
Marko Wahlström
"Tämä olisi erikoismaksuluokan erikoismaksu"
Sketsinäytelmässä ansaittiin helpolla rahaa, kun Anita Mårtenssonin esittämä lääkäri Kalmankukka sai potilaikseen Sirkka Tuomikosken esittämiä vauraita ikärouvia.
Ensimmäisenä vastaanotolle tuli rouva Hjördis Viinamäki, joka tuli hakemaan kuolintodistusta – itselleen. Diagnoosi oli valekuollut, ja käteismaksu oli erikoisluokan mukaan 200 euroa.
– On se tämän rahan arvoista nähdään äijäni ja anopin ilmeet, kun herään kuolleista, Viinamäki tuumasi.
Vanhaneiti Lötjönen sai diagnoosikseen haluamansa valeraskauden – saadakseen äitiyspäivärahaa, Lääkärinpalkkio oli erikoisluokan maksun mukaisesti 200 euroa käteisellä.
Gloria Koikkalainen haki lääkäriltä kahden viikon sairauslomaa valesairautensa vuoksi, jotta pääsisi Thaimaahan Pattayalle katsomaan miehensä kirkkokuoroharjoituksia.
– Kirjoitan teille ja herra Koikkalaiselle kolmen kuukauden sairausloman. Se on sitten sängyssälepoa ukon kanssa, oikeaa vierihoitoa. Tämä olisi erikoismaksuluokan erikoismaksu: 1 300 euroa käteismaksulla.
Näytelmän lopuksi paljastui, että lääkärin vastaanotolle tulleet potilaat olivat Lenita Airiston valepersoonia – lääkärikin paljastui valelääkäriksi, joka oikeasti oli lihakauppias Varma Ratto Reinon Lihasta.
Lauluryhmässä "Birgitin sirkuttajat" lauloivat Margit Wallenius, Sirkka Tuomikoski, Irma Haverinen, Maija Hartmann, Annikki Tilli, Nelly Virtanen ja Pirkko Jumisko. Ryhmää' luotsaa Birgit Hast.
Marko Wahlström
Tiputanssi teki paluun Hamarin lavalla
1980-luvun alussa maahamme saapunut muotitanssi "Tiputanssi" (Chicken Dance) valtasi ravintolat kautta Suomen.
– Nyt palataan ajassa takaisin 1980-lukuun, juontaja Soili Andersson sanoi ja eetteristä kajahtivat nostalgiset sävelet.
Lavalla neljä tipua (Sirkka "Siiri" Tuomikoski, Kaija Broberg-Gustafsson, Inkeri Keskiniva ja Margit Wallenius) sekä yksi kukko (Nelly Virtanen) ketkuttelivat ja pyörähtelivät tutun koreografin tahdissa.
Hamarin työväentalon saliin oli kokoontunut noin sata porvoolaista, pornaislaista ja sipoolaista eläkkeensaajaa.
Marko Wahlström
"Niin aika kultaa muistot"
Laulu-, musiikki- ja sketsinäytelmien lisäksi kevätjuhlassa kuultiin runonlausuntaa, yksinlaulua ja lauluryhmän esitys.
– Päivää! Onpas täällä paljon ihmisiä. Minua vähän jännittää. Äiti sanoi, että menisitkö sinä sinne laulamaan, kun vanhat ihmiset niin tykkäävät, kun lapset laulaa, yömekkoon sonnustautunut Liisa-tyttö (Heli Heiskanen) sanoi.
Pieni tyttö lauloi eläimistä ja kukista kertovat kappaleet "Pieni ankanpoikanen" ja "Sinikellokukka ja päivänkakkara".
Lauluryhmät "Birgitin sirkuttajat" esitti kappaleet "On lautalla pienoinen kahvila" ja "Pieni hetki". Ryhmässä lauloivat Margit Wallenius, Sirkka Tuomikoski, Irma Haverinen, Maija Hartmann, Annikki Tilli, Nelly Virtanen ja Pirkko Jumisko. Ryhmän luotsaa Birgit Hast.
Itselleen kirjoittamansa runon "Elämän käpysäkit" esitti Mirja Suhonen.
– Eläkkeensaajien kerhossa pyysin ihmisiä kirjoittamaan, mitä heille tulee mieleen numeroista noin 65, 75, 85 ja 95. Lisäksi omassa Facebook-profiilissani oli kysely, mitä ihmisille tulee mieleen näistä ikävuosista, hän kertoi.
Juhlan juontajana toiminut yhdistyksen huvivastaava Soili Andersson muistutti meitä kaikkia tärkeästä asiasta.
– Vaikka muistot eivät aina olekaan niin kultaisia. niin aika kultaa muistot, hän totesi.
Kevätjuhlassa laulettiin yhteisesti Kullervo Linnan klassikkokappale "Kultainen nuoruus".
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot