Viikon kysymys
A-
A+
Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen (oik.) vastaanotti palkinnon Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön puheenjohtaja Katarina Enholmilta. Voittajayritys sai porvoolaisen keraamikko Srba Lukicin tekemän maljan. Taustalla työntekijöiden työsuojeluvaltuutettu Petri Taanila.
Marko Wahlström
PORVOO, LÄNSIRANTA Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön yrityspalkinto on myönnetty Borealis Polymers Oy:lle. Palkinto jaettiin kauppakamariyksikön perinteisessä Snellmanin päivän elinkeinoaamussa Porvoon Taidetehtaalla tänään torstaina.
Palkittu yritys on panostanut merkittävästi työhyvinvoinnin kehittämiseen ja ottanut käyttöön vaikuttavia työhyvinvointikäytäntöjä pandemian aikana.
Tänä vuonna Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön yrityspalkintokilpailun teemana oli "Työhyvinvointi – avain menestykseen".
–?Palkintoehdokkaat osoittivat, että yritykset ovat fyysisten työhyvinvointipalveluiden lisäksi vahvasti ja vapaaehtoisesti tarjonneet myös henkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin liittyviä palveluita, palkintolautakunnan ja Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön puheenjohtaja, Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm sanoi.
Palkinto jaettiin tänä vuonna jo 23. kerran. Ainoastaan koronavuonna 2020 palkinnon jakaminen jäi väliin. Yrityspalkinnolla halutaan vuosittain korostaa yritysten merkitysta¨ yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentajana.
Onnitteluvuorossa kauppakamariyksikön varapuheenjohtaja Mathias Kivikoski ja vierellä puheenjohtaja Katarina Enholm, Palkinnon olivat vastaanottamassa myös työsuojelupäällikkö Sanna Ronkainen sekä työsuojeluvaltuutetut Markus Klemola toimihenkilöistä ja Petri Taanila työntekijöistä (oik.). Kuvassa vasemmalla kauppakamariyksikön asiamies Hilkka-Leena Orava.
Marko Wahlström
"Työhyvinvoinnin merkitys kasvaa koko ajan"
Enholm kiitteli kilpailuun osallistuneita yrityksiä rohkeudesta ja näkemyksellisyydestä.
–?Työhyvinvoinnin tärkeys kasvaa koko ajan ja jo lähitulevaisuudessa työhyvinvointi nousee yrityksessä menestyksen avaintekijäksi, kun työvoiman saatavuus vaikeutuu edelleen. Käyttämällä uusia, erilaisia työhyvinvoinnin menetelmiä yritys voi erottautua kilpailijoistaan ja siten rakentaa mainettaan vastuullisena ja houkuttelevana työnantajana, Enholm jatkoi.
Hänen mukaan Borealis Polymers on erinomainen esimerkki yrityksestä, joka panostaa aktiivisesti ja suunnitelmallisesti henkilöstöönsä monella eri tavalla.
–?Yritys on pystynyt menestyksekkäästi jatkamaan terveen elämäntavan tukemista myös pandemian aikana, Enholm painotti.
Yrityskilpailun raati ei valinnassaan tarkastellut pelkästään innovatiivisten toimenpiteiden määrää. Myös taloudellisilla tunnusluvuilla oli merkitystä, kun päätös kilpailun voittajasta tehtiin.
–¿Kiitos paljon koko yrityksen puolesta, Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen (vas.) kiitti. Vierellä työsuojelupäällikkö Sanna Ronkainen sekä työsuojeluvaltuutetut Markus Klemola ja Petri Taanila (oik.).
Marko Wahlström
"Pidämme työhyvinvointia ensiarvoisen tärkeänä"
Polyolefiinimuoveja ja peruskemikaaleja valmistava Borealis Polymers Oy toimii Porvoon Kilpilahdessa. Yritys työllistää kuudessa tuotantolaitoksessa yhteensä 920 henkeä, joista 500 päivätyössä ja 420 vuorotöissä.
Yhtiö on käynnistänyt laaja-alaisen yhteistyöohjelma Spiritiin (Sustainable Plastics Industry Transformation), jonka tavoitteena on johtaa nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa muoviteollisuuden muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. Tällä tarkoitetaan uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöä sekä hiilineutraalista tuotantoa.
–?Henkilöstö on tärkein menestystekijämme ja pidämme työhyvinvointia ensiarvoisen tärkeänä. On todella hienoa, että työhyvinvoinnin eteen tekemämme työ huomioitiin, toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen iloitsi.
"Työhyvinvointia tehdään yli osastorajojen"
Pandemian alkaessa yritys sopeutti työhyvinvointiin liittyviä toimenpiteitä korona-aikaan sopiviksi ja kehitti uusia keinoja tukeakseen henkilöstön hyvinvointia.
–?Pandemian alkaessa olisi ollut helppo sanoa, että työhyvinvointi laitetaan jäihin. Olimme kuitenkin yhdessä oudon edessä, joten oli tarve sopeuttaa, työsuojelupäällikkö Sanna Ronkainen kertoi.
Työhyvinvointia yrityksessä tehdään yli osastorajojen.
–?Olemme perustaneet laajan työhyvinvointiryhmän, jossa on mukana henkilöstön edustajien lisäksi myös edustus Terveystalosta, Ronkainen jatkoi.
Lisäksi yritys tekee yhteistyötä ulkopuolisen liikunta- ja hyvinvointialan yritys Sporttipollarin kanssa.
–?Borealiksella on tunnistettu neljä osa-aluetta, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti työhyvinvointiin. Ne ovat terveys, osaaminen, työhön sitoutuminen sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, Ronkainen jatkoi.
Henkisen työhyvinvoinnin työkaluksi Borealis Polymers Oy otti käyttöön Auntie-videokeskustelun.
–?Työntekijä voi anonyymisti ja maksutta käydä matalalla kynnyksellä viisi keskustelua ammattilaisen kanssa. Tarkoituksena on, että henkilö pääsee käymään läpi mieltä painavia asioita ennen kuin ne paisuvat ongelmiksi asti. Auntie ei korvaa esimiestyötä, eikä ole varhaisen tuen korvike, Ronkainen kertoi.
Borealis Polymers Oy:n työhyvinvointitoiminnan tämän vuoden teemana on "Valmiina huomiseen".
–?Olemme muutoksen hetkellä ja nyt kannattaa elää. Sen lisäksi meidän tulee olla työhyvinvoivia- ja kykyisiä, koska se on yrityksen ja yksilön etu, Ronkainen muistutti.
Itä-Uudenmaan yrityspalkinto jaettiin jo 23. kerran. Palkinnon jakoivat kauppakamariyksikön asiamies Hilkka-Leena Orava (vas.), varapuheenjohtaja Mathias Kivikoski ja puheenjohtaja Katarina Enholm.
Marko Wahlström
FAKTA
Itä-Uudenmaan yrityspalkinto 1999–2019
2022 Työhyvinvointi – avain menestykseen, Borealis Polymers Oy, Porvoo
2021 Some – avain menestykseen, Järvileasing Oy, Porvoo
2019 Kiertotalous menestyvässä yrityksessä: Robbes Lilla Trädgård Ab, Lapinjärvi
2018 Vienti kasvun lähteenä 2010-luvulla: Picote Solutions Oy Ltd, Porvoo
2017 Ympäristövaikutusten huomiointi yritystoiminnassa: Ensto Oy, Porvoo
2016 Verkostoitumisen ja verkottumisen vaikutus toiminnan kehittämiseen: CM Tools Oy, Askola
2015 Yritystoiminnan kehittäminen Itä-Uudellamaalla 2010–2014: Porvoon Autopalvelu, Porvoo. Kunniamaininta: Neste Jacobs, Porvoo
2014 Hyvinvointipalvelut julkisen sektorin täydentäjänä: Porvoon Lääkärikeskus, Porvoo
2013 Tuotannollinen ja/tai muu vientitoiminta: Neste Oil Oyj, Porvoo
2012 Haja-asutusalueiden elinvoimaisuuden kehittäminen ja varmistaminen: Kokousmylly Oy, Porvoo. Kunniamaininta: MC Machine Oy, Porvoo
2011 Investoinnit liiketoiminnan jatkuvuuden kehittämisessä: LPOnet Oy Ab, Loviisa
2010 Työvoiman lisääminen taantumassa: Finnsweet Oy, Porvoo. Kunniamaininta: Oy Weldmec Ab, Porvoo
2009 Henkilöstön palkitsemisjärjestelmät ja niiden toimivuus: Oy Teampac Ab, Loviisa (Liljendal)
2008 Työuran pidentäminen: Eino Korhonen Oy Porvoo
2007 Ympäristön kestävän kehityksen tukeminen: Oy Kaivonporaus Tom Allen Brunnsborrning Ab, Porvoo
2006 Matkailuyrittäminen ja sitä palveleva toiminta: Tee- ja kahvihuone Helmi, Porvoo. Kunniamaininta: Porvoo Tours, Porvoo
2005 Vienti ja muu kansainvälinen kilpailukykyinen toiminta: K. Hartwall Oy, Sipoo. Kunniamaininta: Oy C.E. Lindgren Ab, Porvoo
2004 Maakunnan työllistävä palveluyritys: Haikon Kartano, Porvoo. Kunniamaininta: Pukaron Paroni, Lapinjärvi
2003 Monipuolinen työllistäminen: Konepaja Alueputkitus Oy, Porvoo
2002 Työssä jaksaminen: Lexel Electric Oy, Loviisa (Ruotsinpyhtää). Kunniamaininta: Porvoon Energia Oy, Porvoo
2001 Innovatiivisuus ja teknologia: Oy Suomen EDM Ab, Porvoo
2000 Koulutus: Santasalo Engineering Oy, Porvoo
1999 Maakunnallisuus: Uusimaa Oy, Porvoo. Kunniamaininta: Savijärven Kartano, Sipoo